Verantwoord spelen

De oorzaken en gevolgen van een gokverslaving zijn vaak algemeen bekend. Toch heerst er een taboe op gokverslaving. Wij van RouletteDraai.nl vinden het belangrijk om mensen zo goed mogelijk te informeren rondom verantwoord gokken. De officiële benaming van een gokverslaving is volgens het AGOG:

Iemand die veel speelt, veel geld verliest en zowel zijn eigen leven als het leven van mensen in zijn omgeving negatief beïnvloedt en daardoor in grote financiële, maatschappelijke en psychische problemen komt.

De signalen van een gokverslaving zijn als volgt:

 • Denk je vaak aan (online) gokken, zoals roulette?
 • Ben je vaak bezig om het gokken te verbergen voor je omgeving?
 • Verwaarloos je familie, vrienden en kennissen voor het online gokken?
 • Ben je al lang aan het online gokken?
 • Probeer je altijd verliezen op te vangen door nog meer in te zetten?

Indien je op één of meer bovenstaande vragen ja hebt kunnen zeggen, is het verstandig om een bezoekje te nemen bij de AGOG website.

Voorkomen is beter dan genezen

Deze uitdrukking ken je vast wel. Het beste bij een gokverslaving is om het te voorkomen. Dit is niet makkelijk, maar wij hebben een aantal regels opgesteld dat een kans op gokverslaving zal verminderen:

 1. Stel een budget op voor elke keer dat je gaat (online) gokken.
 2. Leen nooit geld om te gokken.
 3. Hou je aan een tijdslimiet.
 4. Speel nooit in een slechte stemming.
 5. Neem af en toe eens een pauze, dit kan een uurtje zijn, maar een week is soms ook verstandig.

Problematisch Gokken

Online gokken – waaronder roulette spelen – heeft zijn positieve kanten. Het kan je leuke avonden met winst bezorgen. Dit wordt echter anders wanneer mensen moeten gokken om een slecht gevoel kwijt te raken. Het spelen van gokspelen kan bijvoorbeeld een manier zijn om met problemen om te gaan. Gokken kan hierdoor een manier worden om met dagelijkse problemen om te gaan. Dit kunnen redenen zijn als verveling, financiële problemen, relationele problemen of om de stress te verminderen. We spreken van problematisch gokken wanneer een speler van gokspelen (haast) niet meer in staat is om andere oplossingen te zoeken. Problematisch gokken geeft vaak geen afkickverschijnselen, maar er moet wel direct gehandeld worden.

Indien er sprake is van problematisch gokken, kan je jezelf, of iemand anders herkennen in één of meerdere van de volgende 4 punten:

 • Door het gokken gaan dagelijkse bezigheden steeds slechter. Je komt bijvoorbeeld te laat, je levert slecht werk af of je verwaarloost je huis en naasten.
 • Er worden kansspelen gespeeld wanneer de situatie dit eigenlijk niet toelaat. Kleine kinderen alleen thuislaten, of wanneer je financiële problemen hebt.
 • Je komt in aanraking met de justitie door het (online) gokken.
 • Je gaat door met gokken, terwijl naasten vragen of je hiermee wilt stoppen.
Scroll naar boven